A saját apját bízta meg egy tatai nő, hogy ölje meg a kisebbik gyerekét

2018. május 14., 12:11

Szerző:

A vád szerint egy tatai nő arra próbálta rávenni apját, hogy ölje meg a nő kisebbik, három éves lányát. Az apa egy rehabilitációs intézetben lakik, könnyen befolyásolható – áll az Ügyészség honlapján.

A nőnek két kislánya van, a nagyobbik öt éves, a kisebbik három éves. Az anya elhatározta, hogy ráveszi apját, hogy ölje meg a kisebbik lányát, ezért tavaly augusztusban telefonon egy kitalált ürüggyel találkozóra hívta Tatán.

Az anya babakocsival magával vitte a kisebbik gyermekét, útközben sört, konyakot és bort vásárolt azért, hogy apját leitassa. A férfi egy óra alatt mindet megitta. A nő apja ittas állapotát kihasználva felszólította, hogy fojtsa meg a kislányt, és azt állította, hogy a gyermek nem az ő lánya. Ekkor mindketten egy fás-bokros részhez tolták a babakocsit, az asszony figyelte, jön-e valaki, közben a férfi a kislány nyakát kis erővel rövid ideig szorította, de amikor látta, hogy a gyerek arca kékülni kezd, önként abbahagyta a fojtogatást. Mikor a nő látta, hogy az apja nem tett eleget a kérésének, a férfit hazaküldte, majd hívta a mentőket.

A kislány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de ha a nyakát tovább szorították volna, az agy vérellátási zavarának következményeként meg is halhatott volna.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség felbujtóként, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt az asszonnyal szemben. A főügyészség a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével vádolja. Az anya cselekménye tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, míg a férfi három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.