A szombathelyi Fidesz az önkormányzat zászlóit vitte el, hogy legyen díszlet a polgármester-jelöltje sajtótájékoztatóján

2019. július 24., 09:57

Szerző:

Múlt szerdán Szombathelyen járt Kósa Lajos országgyűlési képviselő, akit a Fidesz az őszi önkormányzati választások kampányfőnökének jelölt ki. Egyeztetett is a leköszönő Puskás Tivadar polgármesterrel, illetve a Fidesz párton kívüli fiatal jelöltjével, Balázsy Péterrel, majd egy fotóra is összeálltak, amit az új polgármester-jelölt közzé is tett Facebook-oldalán.

Fotó: Balázsy Péter/Facebook

A fotón a háttérben két zászló is látszik, az egyik (a kép jobb szélén éppen belógva) a város zászlaja, a másik a nemzeti lobogó. Az ugytudjuk.hu aznap a városházán járt, és kiszúrta, hogy a sajtótájékoztatók számára fenntartott teremből hiányzik két zászló, amely az önkormányzat tulajdona.

A közzétett fotó alapján persze hamar kiderült, hogy az önkormányzat tulajdonát képező zászlókat nem lopták el, de saját díszletének használta fel a Fidesz.

Természetesen senki nem hal bele, ha két zászlót kölcsönvesznek, de az meglehetősen különösen hat, hogy a fideszes „Nekünk Magyarország az első” szlogen és a magát rendre lokálpatriótának beállító Balázsy Péternek nincs saját nemzeti lobogója és városi zászlaja, amit használnának. 

A szombathelyi Fideszt egyébként éppen belharcok szakítják szét, a város mindkét alpolgármesterét árulónak nevezi a párt, a korábbi prominens képviselőiket sem indítják Hende Csaba városában, miután az ellenzék minimális többséget szerzett a közgyűlésben a rabszolgatörvény körüli viták során.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Tegnap 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.