Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

A szombathelyi Fidesz az önkormányzat zászlóit vitte el, hogy legyen díszlet a polgármester-jelöltje sajtótájékoztatóján

2019. július 24. 09:57 - szerző: 168 Óra

Múlt szerdán Szombathelyen járt Kósa Lajos országgyűlési képviselő, akit a Fidesz az őszi önkormányzati választások kampányfőnökének jelölt ki. Egyeztetett is a leköszönő Puskás Tivadar polgármesterrel, illetve a Fidesz párton kívüli fiatal jelöltjével, Balázsy Péterrel, majd egy fotóra is összeálltak, amit az új polgármester-jelölt közzé is tett Facebook-oldalán.

Fotó: Balázsy Péter/Facebook

A fotón a háttérben két zászló is látszik, az egyik (a kép jobb szélén éppen belógva) a város zászlaja, a másik a nemzeti lobogó. Az ugytudjuk.hu aznap a városházán járt, és kiszúrta, hogy a sajtótájékoztatók számára fenntartott teremből hiányzik két zászló, amely az önkormányzat tulajdona.

A közzétett fotó alapján persze hamar kiderült, hogy az önkormányzat tulajdonát képező zászlókat nem lopták el, de saját díszletének használta fel a Fidesz.

Természetesen senki nem hal bele, ha két zászlót kölcsönvesznek, de az meglehetősen különösen hat, hogy a fideszes „Nekünk Magyarország az első” szlogen és a magát rendre lokálpatriótának beállító Balázsy Péternek nincs saját nemzeti lobogója és városi zászlaja, amit használnának. 

A szombathelyi Fideszt egyébként éppen belharcok szakítják szét, a város mindkét alpolgármesterét árulónak nevezi a párt, a korábbi prominens képviselőiket sem indítják Hende Csaba városában, miután az ellenzék minimális többséget szerzett a közgyűlésben a rabszolgatörvény körüli viták során.