Jogtalanul fosztotta meg Szombathelyen a fideszes polgármester a Fidesztől elfordult alpolgármestert a fizetésétől

2019. július 22., 17:34

Szerző:

A bíróság szerint Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) nem foszthatta volna meg Molnár Miklós alpolgármestert (Pro Savaria Egyesület) a fizetésétől, miután az a rabszolgatörvény miatt elfordult a Fidesztől és az ellenzékkel szövetségben kezdett el politizálni – derült az ugytudjuk.hu Molnár hétfői sajtótájékoztatójáról közölt tudósításából.

Molnár Miklós szombathelyi alpolgármester (Pro Savaria Egyesület)
Fotó: Facebook (Pro Savaria Egyesület)

Molnár "bűne" az volt, hogy mikor a fideszes képviselők nem jelentek meg kellő számban a szombathelyi közgyűlésben, támogatta a rabszolgatörvény napirendre vételét. A többség a fideszesek távollétében az ellenzéknél volt, így határozatot fogadtak el arról, hogy a rabszolgatörvényt a városi cégeknél nem alkalmazzák. Noha Molnár ezen a szavazáson már részt sem vett, de a Fidesz árulással vádolta meg. Puskás megfosztotta számos jogkörétől, valamint bruttó 950 ezer forintos fizetését bruttó 200 ezer forintra csökkentette, de költségtérítését megtarthatta.

Molnártól még a titkárnőjétől is megfosztotta a Fidesz, de leváltani nem tudták.

A bíróság ítélete jogerős, Molnár elmaradt alpolgármesteri illetményét meg kell térítenie a fideszes városvezetésnek.

Ahogy arról a 168 Óra is beszámolt, legutóbb a helyi Fidesz a másik alpolgármesterével, Koczka Tiborral is harcba került, akit nem kívánnak újra indítani az őszi választáson.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.