Annyira ronda dolgok úszkálnak a szökőkutakban, hogy még a közelükbe menni is veszélyes

2019. július 5., 17:21

Szerző:

Akármilyen elviselhetetlen a hőség, eszébe se jusson senkinek a városi szökőkutakban hűsölni. Mint a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Népszava megkeresésére írta – ezeket nem fürdőzésre tervezték, nem ajánlott,

sőt, veszélyes is bennük lubickolni. 

„Vizük porral, állati ürülékkel szennyeződhet, fertőtlenítés hiányában pedig nagyon könnyen elszaporodhatnak bennük a kórokozók” – hangzik a vészjósló közlemény.

Fotó: Youtube

A véletlenül lenyelt víztől hasmenéses tünetek alakulhatnak ki, amelyek elsősorban gyermekre nézve lehet veszélyesek.

A vízpermet belélegzése pedig légúti tüneteket, de akár tüdőgyulladást is okozhat.

Arra érzékenyeknél a baktériumok vagy a rendszerben keringő vegyszerek különböző bőrpanaszokat idézhetnek elő – írták a lapnak. 

 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.