Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Senki nem került be az SZFE-t fenntartó alapítvány kuratóriumába azok közül, akiket az egyetem szenátusa javasolt

2020. augusztus 2. 10:10 - szerző: 168 Óra

A sajtóból ismertük meg a leendő fenntartónkat – a Színház- és Filmművészetért Alapítványt – irányító kurátorok névsorát – közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusa szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

„A névsor világossá tette, hogy a kuratórium megbízója sem a kurátorok személyére tett javaslatainkat, sem a kiválasztásukra kidolgozott szakmai szempontrendszerünket nem vette figyelembe. Szemben a korábban lebegtetett lehetőséggel az egyetem egyetlen képviselője sem kapott helyet a testületben”

– állapították meg.

Úgy vélik, a kuratórium nem ismeri az SZFE valós működését.

„Vidnyánszky Attila személyében olyan elnök kapott felhatalmazást, aki nyilatkozataival évek óta következetesen és céltudatosan rombolja egyetemünk hírnevét. A kuratórium további tagjainak ugyanakkor nincs számot tevő felsőoktatási tapasztalata”

– tették hozzá.

Álláspontjuk szerint mindezek együttesen ismét azt bizonyítják, hogy az SZFE esetében a modellváltás valódi célja nem az oktatás korszerűsítése, színvonalának emelése, hanem a minőséget és a hagyományokat semmibe vevő erőszakos térfoglalás, a szabad gondolat korlátozása.