Személyiségi jogot sértett a BM

Két éves ügy végére került pont, amikor a Belügyminisztérium (BM) közleményben elismerte, hogy hibázott, amikor Cserni János bírót tette felelőssé az ároktői banda két tagjának 2013-as szökéséért.

2015. november 27., 18:25

A közlemény november 17-én jelent meg a kormany.hu-n – írja az

Index.

Az ároktői banda 2008 ősze és 2009 tavasza között támadott meg idős embereket az otthonaikban Budapest peremkerületeiben és vidéki településeken, két áldozat meg is halt a támadás után. A brutális gyilkosságok miatt házi őrizetben tartott banda két tagja, Rostás Henrik és Elemér 2013 októberében szöktek meg.

A BM akkor azt állította , a két bandatag szökése nem a rendőrség hibája volt, A közleményük szerint a rendőrség csak a bíró döntéseit hajthatja végre, a bíró, Cserni János pedig nem rendelte el a vádlottak folyamatos őrzését, ezért csak naponta hétszer ellenőrizték a vádlottak otthonát.

A közlemény most elismeri, hogy bár Cserni valóban nem rendelkezett a házi őrizet módjáról és a folyamatos őrzésről, ez is nem is az ő dolga lett volna, hanem a rendőrségé. A közlemény viszont úgy állította be az esetet, mintha a bíró mulasztást követett volna el, így megsértették jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát.

11:27

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.