Százezer forintot talált egy automatában a hatodikos szegedi fiú, visszaadta a tulajdonosának

2019. szeptember 28., 07:35

Szerző:

Egy hatodik osztályos szegedi fiú visszaadta a tulajdonosának azt a százezer forintot, amelyet egy automatában talált – derül ki az RTL Klub Híradója riportjából. 

A fiú még augusztus elején, hazafelé menet a balatoni vakációról a nagyapjával a veszprémi buszpályaudvaron járt, ahol észrevette, hogy valaki futtában a busza után az automatában hagyta a felvett pénzt. A nagyapja rábízta a döntést, ő pedig azt mondta, hogy ne tegyék el a pénzt, hanem inkább vigyék be a bankba. Kaptak egy furcsa pillantást a banki ügyintézőtől, mondván, pénzt nem szokás visszavinni, de a bank most tartott egy iskolai ünnepséget, ahol becsületes megtalálóként a fiút hatalmas ajándékcsomaggal és mozijeggyel jutalmazták meg.

A nagyapja nyugdíja havi 108 ezer forint.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.