Már lehet szavazni Magyar Péter EP-jelöltjeiről: TikTok-sztár orvos, fizikus is akad köztük

Nyilvánosságra került a Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt EP-listájára kiválasztott 10 jelölt kiléte.

2024. április 17., 18:05

Szerző:

A TISZA Párt jelöltjei listán elfoglalt helyéről a Talpra Magyarok! oldalán online lehet szavazni – értelemszerűen minél előrébb van valaki a pártlistán, annál nagyobb esélye van bekerülni a június 9-i választáson az Európai Parlamentbe. Magyar Péter április elején hirdette meg az „Európai Parlamenti Képviselőjelölti Pályázatot”, amire azok jelentkezését várta, akik szeretnének felkerülni a leendő pártja EP-listájára – írja a Telex.

„A pályázat keretében öt-öt olyan hölgyet és urat szeretnénk kiválasztani, nyílt és átlátható módon, akik végzettségük és tapasztalatuk alapján alkalmasak és képesnek is érzik magukat arra, hogy közéleti pályára lépjenek és Magyarországot és a honfitársaikat európai parlamenti képviselőként képviseljék.” A politikus állítása szerint több mint 500 (egészen pontosan 538) jelentkező közül egy tíztagú bizottság választotta ki a 10 legalkalmasabbnak talált jelöltet.

A 10 jelölt közé végül 6 nő és 4 férfi került, az online szavazáshoz feltöltött életrajzaik és a YouTube-ra feltöltött videóik alapján valóban impozáns karriert befutó embereket választottak ki. Van közöttük


• sebész/egészségügyi kommunikációs szakértő, a legnagyobb, egészséggel foglalkozó magyar TikTok-csatorna üzemeltetője,
• a Shell egykori országigazgatója, jelenleg vezetőfejlesztési és esélyegyenlőségi tanácsadó,
• technológiai szabályzással foglalkozó jogász,
• a Meta londoni irodájának jogtanácsosa,
• az Európai Bizottságnál lehúzott 15 éve után jelenleg őstermelőként gazdálkodó kárpátaljai magyar,
• az Igazságügyi Minisztériumot és a Gazdasági és Versenyhivatalt megjárt uniós szakértő,
• a CERN, majd a Cambridge-i Egyetem kutató fizikusa,
• Londonban dolgozó projektmenedzser-vállalkozási tanácsadó.

Magyar szerint egyébként a Fideszhez hasonlóan valószínűleg 21 képviselőjelölt lesz a Tisza Párt EP-listáján, amin a politikus helyet ajánlott fel Tarr Zoltán egykori református lelkésznek, akit kirúgtak az állami állásából, miután felszólalt a múlt szombati tüntetésen.


A Nemzeti Választási Bizottság csütörtökön délután vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Tisza Pártot, melybe Magyar Péter gyakorlatilag betársult, hiszen az „ideológiamentes, se jobb-, se baloldali, alulról szerveződő” szervezetet 2021-ben alapította két egri férfi.

(A kiemelt képen Bogdán Csaba, a TISZA Párt EP-parlamenti képviselőjelöltje. Forrás: Magyar Péter Facebook-oldala)

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.