Szalay-Berzeviczy: Nem volt sikeres a társadalmi egyeztetés az olimpiáról

Az olimpiaellenes aláírások száma zavart teremtett a politikában és az eddigi egység, mely jellemző volt az olimpia körül, most megbomlott – így látja a Budapesti Olimpiáért Mozgalom alapítója, aki maga sem látja, hogy az eredmény merre viszi majd az ügyet.

2017. február 20., 09:53

Szalay-Berzeviczy Attila, aki korábban maga is akart népszavazást az olimpiáról a Klubrádióban azt mondta, nyilván nem volt sikeres a társadalmi egyeztetés és a reklámkampány az olimpia körül, az eredmények magukért beszélnek. Ahhoz, hogy a tanulságokat le lehessen vonni, tudni kellene, hogyan tovább a pályázattal.

Arról is beszélt, nem igaz, hogy nem akartak vitatkozni a Momentum Mozgalommal. Emlékeztetett, két vitát hirdettek meg: az ATV-ben és a Corvinus Egyetemen, ezeket ők elfogadták, de a Momentum vezetői nem. Majd az RTL-klubos vitára Szalay-Berzeviczy Attila nem tudott elmenni külföldi útja miatt.

Azt a vitát, amit az Ökopolisz hívott össze, valóban ő mondta le a véghajrában, mert úgy érezte, hogy nem lehetett biztosítani a kiegyensúlyozott vitát - mondta. Szerinte ez azért következett be, mert a Momentum Mozgalom kijelentette magáról, hogy párttá akar alakulni, míg ők egy civil szervezet és a politikai tereptől távol akarják tartani magukat.

Ha eldől, mi lesz az olimpiai pályázat és a népszavazás sorsa, továbbra is beleállnak a vitákba – tette hozzá.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.