Nyíltan a fideszes polgármester támogatására szólítja fel a híveit a józsefvárosi plébános

2019. szeptember 19., 21:38

Szerző:

Sára Botond, Józsefváros fideszes polgármester csütörtök este Facebook-posztban köszönte meg, hogy a Józsefvárosi Plébánia vezetője Mihels Antal nyíltan az ő támogatására szólítja a híveit és Budapest VIII. kerületének a lakóit – vette észre az Index. A hajléktalanok papjaként ismert Michels Antal nem először csinálja ezt, a volt polgármester, a parlamenti képviselővé avanzsáló Kocsis Máté lemondása miatt kiírt 2018-as időközi polgármester-választáson is nyíltan Sára Botondot támogatta, Sára Botond pedig akkor is megköszönte neki. A dolog egyébként nem egyértelmű, Michels Antal ugyanis a fideszes politikusokkal ellentétben elfogadja, hogy a migránsok köztünk élnek. Erről a plébános a Népszavának adott 2018. januári interjújában beszélt. 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke augusztusban a reformátusok szárszói konferenciáján tett egy megjegyzést, amely szerint a a lelkészek és plébánosok felelőssége is, hogy a hívek megfelelő pártra szavazzanak.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.