Saját pártja etikai bizottságát gúnyolta Ungár Péter, miután megint eljárás indult ellene

Folytatódik a móka az LMP-ben.

2018. október 14., 13:49

Szerző:

- Mivel most már egyértelmű, hogy az én pártomból jelenleg az etikai bizottság rendelkezik a legnagyobb brandértékkel, arra jutottam, hogy kár lenne veszni hagyni ezt az üzleti lehetőséget, és beletörődni, hogy csupán néhány bizottsági tag és névtelenségbe burkolózó tagtársam használja ezt pártvezetési ambícióik kiélésre - írta Facebook-oldalán az LMP országgyűlési képviselője, Ungár Péter. 

Ironizáló bejegyzése így folytatódik: - Ezért úgy döntöttem, hogy létrehozom az "etikai bizottság" termékcsaládot. Az első lépés az etikai bizottság nevű kocsma lesz a szombathelyi Savaria Hotel tetején (pultosok jelentkezését várom), de tervbe van szotyi és death metal zenekar (ide dobos jelentkezését várom) is etikai bizottság néven - írta Ungár.

A képviselőnek megvan az oka az indulatokra, tekintettel rá, hogy ismét etikai eljárást indított ellene az LMP Etikai Bizottsága amiatt, hogy az ingatlancégba, amelyet édesanyjával, Schmidt Máriával, és testvérével, Ungár Annával közösen birtokol, bevásárolta magát a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Takarékbank. Korábban azért marasztalta el Ungárt az Etikai Bizottság, mert a választások előtt tárgyalásokat folytatott az ellenzéki együttműködésről.

Ungár Péter
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.