Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Letartóztattak egy férfit Józsefvárosban, de elvitték a házból a takarók alá bújt lakótársát is

2019. október 20. 09:56 - szerző: 168 Óra

Egy ismeretlen férfi 2019. október 12-én 3 óra 30 perc körül megszólított egy nőt a IX. kerületi Thaly Kálmán utcában és a mobiltelefonját kérte tőle. Amikor a nő nem adta oda neki, a férfi a földre lökte, többször megütötte, majd elvette a telefonját és a pénzét – írja a rendőrség honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a rablás helyszínének közelében készült kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves budapesti F. Attilát, aki ellen október 14-én elfogatóparancsot adtak ki.

A rendőrök F. Attilát október 16-án este megtalálták Józsefvárosban egy Asztalos Sándor utcai lakásban, és elfogták őt.

A nyomozók a kutatáskor még egy férfit találtak az ingatlanban, aki a lakás galériáján takarók alá próbált elrejtőzni.

A bujkáló férfi a 30 éves I. Zoltán volt, aki ellen a bíróság elfogatóparancsot adott ki lopás, illetve új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt. A budapesti rendőrök I. Zoltánt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították, ahol megkezdte jogerős büntetését.

A ferencvárosi nyomozók F. Attilát előállították, rablás bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vétele mellett indítványozták letartóztatását.