Hatalmas razzia a bulinegyedben: dílereket, taxisokat is lekapcsoltak, összesen 900 embert ellenőriztek

2020. június 24., 11:46

Szerző:

Óriási razziát tartott múlt csütörtök és szombat között a főváros VI. és VII. kerületében a rendőrség a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársaival.

A négy nap alatt közel 900 embert igazoltattak és 90 autót ellenőriztek – olvasható a Police.hu-n. 

Garázdaság miatt nyolc, kábítószer-kereskedelem miatt kettő, kábítószer birtoklás miatt hat, elfogatóparancs alapján pedig négy körözött embert fogtak el.

Öt autóst is előállítottak, három esetben pedig a járművek engedély nélküli átalakítása miatt tettek szabálysértési feljelentést. A rendőrök a társszervekkel együtt 14 külföldit ellenőriztek, két ukrán állampolgárt túltartózkodás miatt állítottak elő.

Nyolc taxissal szemben eljárást indítottak: hárman nem adtak nyugtát, két esetben az autók műszaki hiányosságai, egy esetben rossz állapota miatt, egy-egy esetben pedig a sofőr vezetői engedélyének hiánya és engedély nélküli járművezetés miatt.

A rendőrök a társszervekkel együtt összesen 93 kereskedelmi egységet ellenőriztek, öt feljelentést tettek közterület-használati szabályok megsértése miatt.

Közterületi alkoholfogyasztás miatt 28 alkalommal bírságoltak 760 ezer forint értékben.