Pócs János nem kér bocsánatot és nem mond le, pedig még frakciótársai is kínosnak tartják kazános videóját

2019. március 26., 12:35

Szerző:

Fideszes képviselőtársai is nagyon kínosnak tartják a Pócs Jánosról a hétvégén előkerült kazános videót. Többen szerencsésnek tartanák, ha lemondana – írja a hvg.hu.

A portál az alábbi reakciókat kapta a Fidesz országgyűlési képviselőitől, amikor a felvétellel kapcsolatban érdeklődtek:

„Nagyon kínos”, „Mindenképp kellemetlen”, „Ha vicc volt, akkor nagyon hülye vicc volt, de normális ember ilyesmivel nem viccel”, „Idióta”, „Helyette süllyedek el szégyenemben”.

Pár napja ugyanis a 444.hu számolt be egy felvételről, amelyen Pócs azt mondta egy kazánban ülő roma alkalmazottjának, hogy el fogja tüzelni őt büntetésképpen, amiért ivott. A férfi kérleli a képviselőt, hogy ne tegye ezt vele, de Pócs meggyújt egy papírdarabot, és rácsukja a kazánt az éghető anyagokon guggoló, segítségért kiabáló férfira.

A politikus a 444.hu megkeresésére azzal védekezett, hogy a felvétel 2008-ban készült, a kazánban guggoló férfi a barátja volt, és ő maga kérte, hogy vegyék fel a jelenetet.

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzata

A hvg.hu által megkérdezett fideszesek többsége ezt nem tartotta életszerűnek, mivel nem tudtak elképzelni olyan szituációt, amikor egy másik embertársuk felgyújtásával viccelődnének.

Pócs János a portál hétfői megkeresésére közölte, hogy nem mond le és nem is kér bocsánatot, mivel szerinte nincs miért.

A politikus megismételte, hogy a felvételt a kazánban lévő férfi kérésére készítették el, és bár a városában állítása szerint 2008 óta többször előkerült a videó, szerinte a helyiek értik, miről van szó.

A felvételről Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője vasárnap az RTL Klub Híradójának kérdésére annyit közölt, hogy 

„még ha baráti viccelődésnek szánták is, a videó nem szerencsés, mert félreértésekre adhat okot.”

A hvg.hu megkérdezte a frakcióvezetőt arról, hogy a videó jár-e valamilyen következménnyel Pócsra nézve, de csak annyit felelt, hogy a vasárnapi reakcióhoz egyelőre nincs mit hozzátennie.

Setét Jenő roma polgárjogi aktivista hétfő délután nyílt levélben kérte Orbán Viktortól, hogy az emberi méltóság védelmére és a holokausztáldozatok emlékére tekintettel kezdeményezze Pócs János lemondását. A hvg.hu érdeklődött a felvetésről a miniszterelnök sajtófőnökén keresztül, illetve arról, hogyan ítéli meg Orbán Viktor Pócs János ügyét. A választ még várják.

Pócs János egyébként egy levágott disznóval tett szert világhírnévre, amelyre az „Ő volt a Soros” feliratot írták. Egy videófelvétel szerint pedig alkohollal kínált egy kiskorú lányt, akinek a mellbőségét dicsérte.