Világhírű lett, hogy levágott disznóhoz hasonlították Soros Györgyöt, és még az erről posztoló fideszes képviselő van felháborodva

2017. december 8., 20:04

Szerző:

Pócs János fideszes országgyűlési képviselő jóvoltából alig néhány óra leforgása alatt világhírű lett az a felvétel, amelynek a tanúsága szerint Jászivány erdélyi testvérközségében egy levágott disznóhoz hasonlították Soros Györgyöt. A humor teljes hiányáról és rengeteg rosszindulatról tanúskodó felvétel hírét – amelyen egy társaságot lehet látni egy holtan fekvő disznóval és rajta az „Ő volt a Soros!” felirattal – a 444 után felkapta az amerikai gazdasági portál, a Bloomberg is, Pócs János viszont azt állítja, hogy a disznón lévő koromba beleírt feliratnak semmi köze nincs Soros Györgyhöz, ilyesmi sem a kép készítőinek, sem neki nem jutott az eszébe. 

„Hányszor használjuk a mindennapi életben azt a fordulatot, hogy ki a soros valamiben. Rossz, aki rosszra gondol. Ismerem azokat az embereket [akik a fotót készítették], nekik mégcsak eszükbe sem jutna ilyesmi, az biztos” 

– magyarázta a politikus a 444 kérdésére. Bevallása szerint fel van háborodva, hogy valaki Soros Györgyre gondolhatott az ügyben, egész egyszerűen arról van szó, hogy az ólban kiválasztották azt a párosujjú patást (értsd: a sorost), amelyet éppen le akartak vágni. Azt nem árulta el, hogy a bejegyzését kísérő mosolyjel mire utal.