Pirospaprikás O1G felirattal díszített zsíroskenyérrel várták a rászorulókat és a tüntetőket a Gundel előtt

Zárva maradt a Miniszterelnökség kedvenc étterme a demonstráció miatt.

2019. január 19., 12:49

Szerző:

Mintegy 20-30 ember tüntetett a városligeti Gundel étterem előtt a kormány urizálása ellen. Vagyis amiatt, hogy a Miniszterelnökség extrém módon olcsósított menzájára a luxusétterem szállítja az ételeket. Az Európai Baloldal által szervezett tüntetés apropóját nem csak az, hanem az országos tiltakozások is adták, amelyek a rabszolgatörvény ellen zajlanak.

A demonstráció idejére a Gundel étterem bezárt, az ajtó elé kihelyezett közleményen azt írták, hogy a vendégek és a dolgozók nyugalma érdekében döntöttek így.

A tüntetés alatt és után ételosztás várta a rászorulókat: pirospaprikás O1G-jelképpel díszített zsíroskenyér és meleg tea várta az érkezőket.

Fotó: Merész Márton
Fotó: Merész Márton
 
 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.