Párja balesetet szenvedett az M3-ason, a kutyájuk ijedtében elmenekült, de a Facebook segítségével pár óra alatt megtalálták

2019. június 21., 17:50

Szerző:

Rendkívül csúnya baleset történt pénteken hajnalban az M3-as autópályán, Gödöllő közelében. Két személygépkocsi ütközött össze, majd mindketten az árokba hajtottak - írta nem sokkal később a rendőrség.

Fotó: Facebook

A baleset után nem sokkal egy Facebook-bejegyzés kezdett el terjedni, amit az Index szúrt ki. A posztban Bea kért segítséget:

"SEGÍTSETEK MEGTALÁLNI HANAKÁT!!! Párom ma reggel súlyos balesetet szenvedett az M3-as gödöllői szakaszán. Egy felelőtlen sofőr esőben száguldozott... Hála az égnek, kisebb sérülésekkel megúszta. A kutyánk Hanaka, egy rettentően felénk Shiba Inu kiszabadult a boxból, és most nem tudjuk, merre jár. Mire a párom ki bírta magát szuszakolni a roncsból, addigra már nyoma sem volt. SEGÍTSETEK! OSSZÁTOK! VÁRJUK HAZA HANAKÀT!!!"

Fotó: Facebook

A bejegyzést pár óra alatt több mint ezren osztották meg, olyan is volt, aki elindult megkeresni a balesetben halálra rémült kutyát. Bea szerint párjának, Zolinak hatalmas szerencséje volt. A vezető oldali ülés víz alatt van, ezért, ha a férfi elvesztette volna az eszméletét, nem éli túl. Valahogyan kimászott, és néhány zúzódással megúszta.

Bea Facebook-bejegyzése alatt aztán megjelent egy újabb poszt, amelyben egy nő megosztotta, hogy a kisbagi pihenő vécéjében talált egy rémült fehér kutyát. Amikor Bea ezt meglátta, azonnal felhívta a párját, akinek teljesen elázott a telefonja, ezért csak annyit értett, hogy kisbagi pihenő. A vele lévő rendőr azonban visszahívta a nőt, és már mentek is Hanakáért a pihenőhöz.

Fotó: Facebook

Zoli végül a helyszínelő rendőrök egyikével eljutott a pihenőbe, ahol a vécében még mindig ott volt a halálra rémült Hanaka.

Az Index azt írja, a balesetnél és a kutya előkerítésénél a gödöllői autópálya-alosztály rendőrei, Soós Roland és Nyíri Tamás főtörzsőrmesterek segítettek. Bea a Facebookon köszönte meg a hihetetlen mértékű összefogást.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.