Kizárták a Fideszből Szombathely alpolgármesterét, de szerinte azt hazudják róla, hogy kilépett a pártból

2019. szeptember 6., 13:10

Szerző:

Hivatalosan is kizártak a Fideszből. Nagy meglepetést nem okozott, tudtam, hogy amint nyilvántartásba vesznek, mint független jelölt meg fog történni. Bár Hende Csaba azt hazudja, hogy kiléptem a pártból, ez természetesen nem igaz – jelentette be Facebook-oldalán Koczka Tibor, Szombathely kegyvesztetté vált alpolgármestere.

Koczka Tibor közölte, hogy soha nem lépett volna ki a pártból, mégis kötelességének érezte, hogy elinduljon az önkormányzati választáson független jelöltként.

„Mert nem én hagytam cserben a szombathelyi Fideszt, hanem a szombathelyi Fidesz hagyta cserben szeretett városunkban a konzervatív szavazókat és a polgári értékeket. Én ugyanott állok, mióta politikus lettem, ugyanazt képviseltem közgyűlési tagként, alpolgármesterként és most független polgármester-jelöltként is”

– állapította meg.

 

Közölte, hogy most elválnak az útjaik a Fidesszel, de neki nincs szégyellni valója.

„Én abban hiszek, hogy a politikában a pozíció eszköz, és nem cél. Én Szombathelyért akarok dolgozni, nem egy pártért. Meggyőződésem, hogy a városnak nyugalomra, békére, együttműködésre, közös célokra és közös cselekvésre van szüksége. Az árkokat nem mélyíteni kell, hanem betemetni, de úgy, hogy nem engedünk az elveinkből. Nekem ez jelenti a valódi kihívást politikusként. Én ebben hiszek, a szombathelyi Fidesz pedig a kizárásommal kimondta, hogy ezt a hozzáállást nem tűri meg a soraiban”

– jegyezte meg az alpolgármester.

Koczka Tibor 2014-ben simán nyert választókerületében, ezt követően alpolgármester volt Puskás Tivadar alatt. Azonban a szombathelyi Fideszt súlyosan érintette, hogy 2019 februárjában a rabszolgatörvény körüli vitában elvesztette egyetlen fős közgyűlési többségét, mikor a másik alpolgármester, Molnár Miklós (Pro Savaria Egyesület) összeveszett a párttal, és az ellenzékkel szövetségben politizált tovább.

A megyeszékhelyen a Fidesz az újraszervezésébe kezdett, a folyamatra ráhatása van Hende Csabának, a város országgyűlési képviselőjének. Először az derült ki, hogy Puskás Tivadart nem jelölik újra polgármesternek, majd kiderült, hogy Koczka Tibort sem indítják. Koczka Tibor ezt nyilvánosan sérelmezte, ezután a helyi Fidesz őt is árulónak kiáltotta ki.

Koczka nemrég a pártja és közte kialakult ellentétről azt nyilatkozta, hogy először akkor háborodott fel igazán, amikor tavasszal frakciótársaival együtt megkapták, hogy bevándorláspártinak, szivárványkoalícósnak, meg árulónak kell megszólítani a képviselő társaikat. Az alpolgármester a szakítás óta nyíltan kritizálja a Hende Csaba pártszervezői tevékenységét.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.