Együtt szavazott az ellenzékkel Szombathely alpolgármestere, a fideszes vezetés rögtön el is vette a hatásköreit

Jéghideg bosszút állt a kormánypárt a rabszolgatörvény védelmében.

2019. január 14., 12:31

Szerző:

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere hétfőn megvonta Molnár Miklós (Pro Savaria Egyesület) alpolgármester hatásköreit - közölte a szombathelyi városháza. Molnár Miklóshoz tartozott a gazdaságfejlesztés, a költségvetés és a pénzügyek, valamint több, száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő, városi közszolgáltatásokat végző cég felügyelete.

Bár a hatáskörmegvonáshoz a közlemény nem fűz indoklást, egyértelmű, hogy a kegyvesztéshez köze van a szombathelyi városi közgyűlés legutóbbi, az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli üléséhez. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői és a polgármester (10 fő) ugyan nem vettek részt az ülésen, az Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt frakció 9, a Jobbik egy képviselőjének szavazata szintén 10 főt tesz ki.

Így azzal, hogy Molnár Miklós alpolgármester megszavazta a napirendet, lehetővé tette, hogy a túlóratörvénnyel kapcsolatban elfogadjanak két közgyűlési határozatot a Fidesz részvétele nélkül többségbe került ellenzéki képviselők.

A határozatok szerint Szombathelyen a száz százalékos önkormányzati tulajdonú cégeknél nem lehet a korábbinál több túlórát elrendelni. A képviselők egyúttal felkérték Hende Csabát, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét arra, hogy kezdeményezze a Munka törvénykönyvének módosítását a korábbi túlóraszabályokhoz való visszatérés érdekében.

Puskás Tivadar

Puskás Tivadar polgármester a megyei napilapnak adott interjújában a közgyűlésben történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Molnár Miklós elárulta azt a polgári, jobboldali közösséget, amelyik bizalmából listás képviselői helyet szerzett 2014-ben. Molnár átállt a szocialistákhoz, és felrúgta azt az írásos megállapodást, amelyet a Fidesz-KDNP pártszövetséggel kötött".

Az alpolgármester az MTI-vel közölte: nem kívánja kommentálni a polgármesteri hivatal közleményében foglaltakat, mivel azonban szavai szerint Puskás Tivadar polgármester folyamatosan „valótlanságokat állít, ezért őt nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel".

Molnár Miklós szombathelyi alpolgármester (Pro Savaria Egyesület)
Fotó: Facebook (Pro Savaria Egyesület)