1 év 6 hónap börtönt kapott a kismamáktól pénzt kérő szülész, de felfüggesztve

2020. szeptember 23., 14:23

Szerző:

Öt esetben kért jogtalan előnyt a szakorvos, a Fővárosi Főügyészség fellebbez, hogy letöltendő börtönbüntetésre ítéljék másodfokon. 

 

A vádirat lényege szerint a vádlott, egy hetvennégy éves férfi szülész-nőgyógyász szakorvosként dolgozott egy budapesti egészségügyi intézményben. A férfi az egyébként a társadalombiztosítás által finanszírozott ellátás keretében nyújtott szülész-nőgyógyászati beavatkozásokért 2014-2017. között öt ellátottjától pénzt kért és egyes esetekben kapott is. Előfordult, hogy az orvos a beteg által önként vagy kérésre adott összeget kevesellte.

A Fővárosi Főügyészség 5 rendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat az orvos ellen.

A bíróság – túlnyomó részt a vádirati tényállás szerint, annak megfelelő törvényi minősítéssel – bűnösnek mondta ki a férfit és őt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre, 1 millió forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 80 ezer forint erejéig vagyonelkobzást is alkalmazott vele szemben.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, letöltendő börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és foglalkozástól eltiltásra ítélés, valamint a vagyonelkobzás összegének emelése érdekében jelentett be fellebbezést.

A védelem elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében élt perorvoslattal.

(MTI)

 

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.