"Nem tudok hibázni" - állítja magáról a színi-igazgató

Forgács Pétert választotta a Győri Nemzeti Színház igazgatójává pénteki ülésén a megyei jogú város közgyűlése.

2011. május 27., 22:45

Egyedül a teátrumot jelenleg megbízott vezetőként irányító Forgács Pétert terjesztették személyi javaslatként a testület elé, ahol egyhangú szavazással 22 voksot kapott. Az új vezető megbízása július 1-jétől 2016. január 31-ig szól. A másik pályázó Eperjes Károly, az Új Színház művésze, a veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadója volt, a győri városi közgyűlés kulturális ügyekben illetékes szakbizottsága azonban a múlt héten a szakmai bírálóbizottság álláspontjának ismeretében nagy többséggel Forgács megválasztását támogatta vele szemben - írja a

7óra7.

„Nem tudok mást mondani, csak azt: közönségcentrikus lenne, bőven 10 ezer bérletes felett lennénk, és mindenkinek jó kedve lenne miatta – válaszolta. – De ha nyerek, ez nem is lehet másképp, mert nem tudnék hibázni. Ez így elég nagyképűnek hangzik, de elég sokat játszottam és rendeztem ahhoz, hogy meglegyen az ehhez kellő tapasztalatom. A munkáim pedig magukért beszélnek” – mondta az újonnan kinevezett igazgató egy május 17-i interjúban. Forgács hozzátette: ha ő nyer, „öt év nyugalom” következik a színház életében.

A győri színházigazgató-választással kapcsolatban a Magyar Teátrumi Társaság nevében Vidnyánszky Attila tegnap közölte: az Előadó-művészeti Tanács alkalmatlan szerepe betöltésére, ezért javasolják annak felfüggesztését.