Migránsnak nevezték Márki-Zay Pétert és családját Hódmezővásárhelyen

2019. április 12., 19:31

Szerző:

Áprilisi rendes ülését tartja a hódmezővásárhelyi közgyűlés, amelyen Kovács László fideszes képviselő adta meg az alaphangot, mégpedig azzal, hogy lemigránsozta Márki-Zay Pétert, a város független polgármesterét. Napirend előtti felszólalásában Kovács László gyönyörűen felmondta az Orbán-kormány propagandájának a szólamait. Emlékeztetett, hogy szűk másfél hónap múlva tartják az EP-választásokat a központi témája pedig a migráció lesz. Szerinte 2015 óta Soros György „világspekuláns” és 12 civil szervezet közreműködésével kétmillió 18-35 év közötti hadviselt férfi, gazdasági migráns árasztotta el Európát, ahol a szélsőséges iszlamisták által aktivizált harmadik generációs bevándorlókkal együtt gyilkosságok és merényletek hajtották végre, torkokat vágtak át, üzleteket fosztottak ki és nőket, illetve serdülő lányokat erőszakoltak meg. Kovács László szerint mindezt az EU néhány tagországa próbálta elhallgatni és letagadni eleinte a migráció tényével együtt, Európai iszlamizációját pedig nemcsak Soros György szervezetei, hanem az EP baloldali, liberális képviselői is támogatják. Fárasztó hülyeség volt az egész, mígnem Kovács László fogta magát, és egyszerűen lemigránsozta Márki-Zay Péter

– Ön, pártelnök úr – szólította meg a Mindenki Magyarország Mozgalom vezetőjeként a polgármestert –, ugyanezt teszi, amikor olyan személyekkel, mint Ujhelyi István,. Botka László, Hadházy Ákos és Dobrev Klára együttműködve ezeket a folyamatokat támogatja. Önmaga és családja is, kanadai egykori migránsként, amíg az esztendő ki nem telt, onnan hazatérve, ezt a folyamatot segíti. Ilyeténképpen ön is Soros György ügynökeként fogható fel. Tudomásul kell venni,. hogy Európa nem mindenki Európája. Magyarország nem mindenki Magyarországa. Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké!

– fejezte be a beszédét a fideszes képviselő, minden vallási és etnikai kisebbséget kizárva Európából és Magyarországról. A „kanadai migránsról” szóló fordulattal Kovács László arra célzott, hogy Márki-Zay Péter 2004 és 2009 között a családjával először Kanadában, aztán az Egyesült Államokban élt.

Válaszában Márki Zay Péter jelezte, hogy a kedvenc témáját vewtte elő, ő ugyanis a legfelháborítóbbnak azt tartja, hogy a migráció elleni szólamok közben a Fidesz volt az egyedüli párt, amely migránsokat és bűnözőket hozott be. Név szerint Jordánia tiszteletbelii konzulját, a TEK szerint nemzetbiztonsági kockázatokat rejtő Zaid Naffát és a 2017-ben elhunyt szaúdi üzletembert, Ghaith Pharaont említette. 

– Soha egyetlenegy migránst nem tudtak megnevezni, akit az Európai Unió, Soros György vagy az ellenzéki pártok hoztak volna be Magyarországra. (...) A Fidesz az egyedüli bevándorláspárti párt Magyarországon

– mondta Márki-Zay Péter. szerinte a Fidesz 86 ezer migránst hozott be Magyarországra, akik közül 19 885-en a letelepedésikötvény-programban érkeztek.

Jordániában Magyarország 2003 óta tart fenn nagykövetséget, amelyhez az ammani épületet hosszú időn keresztül Zaid Naffától bérelte a magyar állam előbb évi 50 ezer majd 2013-ban évi 80 ezer dollárért. Zaid Naffának szerepe lehetett abban, hogy a terrorizmus finanszírozásának gyanújával az Egyesült Államok által is körözött Ghaid Pharaon Magyarországra jött és kapcsolatba került Orbán Viktorral és közös üzleti érdekeltségei is voltak a kormányfő vejével, Tiborcz Istvánnal. A tiszteletbeli konzul és a néhai szaúdi üzletember magyar állampolgársági kérelmet is beadott, de Ghaith Pharaonét Áder János köztársasági elnök elutasította, Zaid Naffa pedig fennakadt a nemzetbiztonsági átvilágításon.

Az ülést Márki-Zay Péter több részletben közvetíti a Facebook-oldalán, Kovács László beszéde a videón 31:35-nél kezdődik.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.