Mi készül itt? Orbán Viktor fogadta a Deutsche Telekom vezérigazgatóját

2018. szeptember 17., 10:18

Szerző:

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját a Parlamentben 2018. szeptember 17-én. Arról csak minimális információt közölt a kormányfő hivatal, hogy a két vezető miről tárgyalt, ugyanakkor a magyar kormányfő Németországot, pontosabban a német kormányt és kancellárt bíráló kijelentései után nyilván volt miről beszélni.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját (b2) a Parlamentben 2018. szeptember 17-én.
Fotó: MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Ezzel szemben Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt közölte: Orbán és a Telekom-vezérek Magyarország digitális fejlődése terén elért közös eredményeket, valamint az elkövetkező időszak kilátásait és kihívásait tekintették át.

A felek egyetértettek abban, hogy a digitális gazdaság megerősítése Magyarország, sőt Európa versenyképessége szempontjából is kulcsfontosságú, és a szabályozási környezet, a befektetésösztönzés, valamint a frekvenciagazdálkodás nagyban előre tudja mozdítani a digitalizációt.

Havasi MTI-nek adott beszámolója szerint elhangzott: a Digitális Jólét Programban meghatározott célokra és az eddig elért eredményekre építve Magyarországnak minden esélye megvan arra, hogy a digitális kor sikeres szereplője legyen. Timotheus Höttges pedig elmondta, hogy a Magyar Telekom a jövőben is jelentős szerepet vállal a korszerű mobil és vezetékes digitális infrastruktúra kiépítésében Magyarországon.

A Deutsche Telekom részt vesz az 5G kommunikációs szabvány kialakításában, és hazai leányvállalata az 5G Koalíció tagjaként mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik régiós központjává válhasson. Srini Gopalan hangsúlyozta, hogy a Magyar Telekom stratégiai szerepet tölt be a DT-csoportban, amely elkötelezett Magyarország és a további fejlesztések iránt – áll Havasi Bertalan tájékoztatásában.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.