Megszűnik a Vasárnapi Hírek, Puch László a Szabad Föld után újabb laptól szabadul meg

A baloldali üzletember közleménye szerint pusztán "integrálják" a hetilapot a Népszava szerkesztőségébe.

2018. november 29., 13:15

Szerző:

Úgy tűnik, Puch László, az MSZP egykori pártpénztárnoka a Szabad Föld Mészáros Lőrinc cégének való eladása után tovább szűkíti a jelenlétét a médiában. A Népszavát és a Vasárnapi Hírek című hetilapot kiadó XXI. század Média Kft. mögötti Horizont Handels und Industrie AG meghatározó tulajdonosaként a politikus kiadott egy közleményt, amely szerint „a Népszava hírközpontúságának és a Vasárnapi Hírek elemzőbb és szórakoztatóbb stílusának ötvözésével egy tartalmasabb szombati újsággal és hétközi kulturális melléklettel” találkozik az olvasó. Puch László szerint az ötlet nem új, már korábban is gondolkodtak a két médiatermék valamilyen összekapcsolásáról. A tulajdonos emlékeztetett arra, hogy a folyamat a Vasárnapi Hírek megújulásával indult, a tavalyi év pedig a Népszava életében hozott nagy változást. Ekkor a szerkesztőséghez csatlakozott tizenhét, a bezárt Népszabadságtól érkező újságíró, így egy rendkívül nyitott, befogadó szellemiségű szerkesztőség állt össze. „Ezzel a Népszava az országos politikai napilapok között piacvezető pozíciót ért el, hétközi mintegy 20 ezres és szombati 24 ezres példányszámával. Ezt a vezető helyet szeretnénk tovább erősíteni a két szerkesztőség szinergiáját kihasználva – tette hozzá az MSZP-s politikus.

Népszava címlap
Fotó: 168 óra

Puch László azt elfelejtette megemlíteni , hogy a Népszava eladott példányszámainak növekedéséhez a bezárt Népszabadság és a megszüntetett Magyar Nemzet olvasóinak piaci megjelenése is igencsak hozzájárult. Továbbá azt is, hogy a Népszava bevételeinek többségét jelenleg a kormányzati, illetve az állami cégek hirdetései adják.

A HVG 2017-es összesítése alapján az állami hirdetések a teljes hirdetési bevétel 56 százalékát tették ki a Népszavában, a beolvasztásra kerülő Vasárnapi Hírekben pedig 44 százalékos volt az arány. A Vasárnapi Hírek főszerkesztője 2017 végén éppen a kormányzati hirdetések miatt mondott fel, azt állítva, már nem tud felelősséget vállalni a lap minden oldaláért.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 25., 15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.