Felmondott a Vasárnapi Hírek főszerkesztője a sorosozós kormányhirdetések miatt

2017. december 23. 16:41

„Tegnap vittem utoljára kávét a kollégáimnak a Vasárnapi Hírek szerkesztőségében. A múlt héten felálltam a főszerkesztői székből, mert már nem tudok felelősséget vállalni a lap minden oldaláért. Aljas, uszító propagandahirdetést jelentetett meg a kormány a szeretve és érzékenyen készített ünnepi lapszámunkban, amelynek cikkei – ahogy minden héten – az elfogadás és a szolidaritás jegyében születtek" – írta nyilvános Facebook-posztjában.

„Társadalmi célú hirdetéseivel" a kormány pont ezeket az értékeket kívánja eltűntetni a magyar társadalomból – teszi hozzá. „Van abban némi irónia, hogy a lapban megjelenő Publicus-kutatás igazolja a gyűlöletkeltő propaganda eredményességét: az ugyebár nyilvánvaló, hogy az ország lakói egy darab menekültet nem láthattak az elmúlt két évben, az idei év legnagyobb problémájának mégis a hazai migránshelyzetet látják. 

Sajnálom, hogy távozom a szerkesztőségből és a kiadótól, ahol az elmúlt 10 évemet töltöttem. Szuper emberek maradnak itt, akiknek küzdelméhez, hogy ellensúlyozzák a propagandahirdetések kártékony befolyását, sok erőt kívánok. Nekem nem volt elég belőle."

Kertész Anna nem írja le konkrétan, de nyilvánvalóan az új kormányhirdetésekre gondol, amiben a parlament Soros-terv elleni határozatát reklámozzák. A hirdetés egyébkéntVasárnapi Hírek honlapján is megjelent.