Megnyílt az ARC-kiállítás

2018. szeptember 21. 16:01 - szerző: 168 Óra

Pénteken megnyílt a 18. ARC plakátkiállítás Zuglóban az Örs Vezér úton. A rendezvény idén az UNFAKE! Vedd észre, leplezd le, mutasd meg! címet viseli. A szervezők közérzeti kiállításnak nevezik a rendezvényt. 

Az ARC-nak évek óta az Ötvenhatosok tere volt a helyszíne. Idén az Örs Vezér tér közelében, a Metropolitan Egyetem mellett található füves részen kapott helyen, ugyanis a Városliget Zrt. februárban az új Néprajzi Múzeum és a Dózsa György úti mélygarázs megépítésére hivatkozva száműzte a Városligetből.

Fotó: Merész Márton

Az új helyszín ötletével Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármester állt elő, de az illetékes bizottság fideszes frakciója leszavazta a javaslatot. Augusztus végén aztán az MSZP – Összefogás Zuglóért Egyesület frakciójának támogatásával mégis átment az indítvány az önkormányzaton, ezért idén is a kerület fogadja be a kiállítást.

Fotó: Merész Márton

Az egyik plakát meg is örökítette a nehézségeket. A plakát egyik részén Baán László, a városligeti múzeumi projekt miniszteri biztosának levele látható, amelyben azt írta a kiállításért aggódó Karácsony Gergelynek, hogy az ARC helyszíne továbbra is a Városliget lesz. A plakát másik részén pedig egy hír címe látható, hogy mégsem, de keresik a szervezők Zuglóban az új helyszínt.

Fotó: Merész Márton

A kiállított művek között van, ami Supermanként ábrázolt Strómant, Ilja Repin festménye nyomán hajót vontató közmunkásokat, vagy egy billentyűzet kikopott s, r, o betűit mutatja be, de számos pályamű reagál a közpénz-felhasználásra és a kormánypropagandára. Október 7-ig tekinthető meg a kiállítás, a kiállított képekre az ARC honlapján is lehet szavazni.