Eldőlt, hol rendezik meg az ARC plakátkiállítást

2018. augusztus 30., 13:59

Szerző:

Eldőlt, mi lesz a 18. ARC kiállítás helyszíne. Mégis Zuglóban, az Örs Vezér úton, az Örs Vezér tértől háromszáz méterre rendezik meg – jelentették be a Facebook-oldalukon a szervezők.

A kiállítás szeptember 21-től október 7-ig lesz megtekinthető. A szervezők felhívták arra a figyelmet, hogy mivel a plakátokat lakóövezetben helyezik ki, azokat minden nap 23:30-ig lehet majd megtekinteni.

hvg.hu információi szerint az MSZP – Összefogás Zuglóért Egyesület frakciójának támogatásával átment a Zuglói Önkormányzaton, hogy idén is a XIV. kerület fogadja be a rendezvényt, erről csütörtök reggel döntött a testület. Annak ellenére, hogy augusztus elején a bizottság fideszes frakciója leszavazta a javaslatot. Az új helyszínt Karácsony Gergely polgármester terjesztette elő.

A portál úgy tudja, hogy a fideszes tagok ezúttal megpróbálták már a napirendről is levetetni, majd elhalasztatni a döntést az előterjesztés pontatlanságaira hivatkozva, de végül egy módosító indítvánnyal az MSZP – Összefogás Zuglóért Egyesület ezt megakadályozta.

Az ARC szervezői azért kerestek új helyszínt a kiállításnak, mert a Városliget Zrt. februárban az új Néprajzi Múzeum és a Dózsa György úti mélygarázs megépítésére hivatkozva száműzte a Városligetből. Az elmúlt években az Ötvenhatosok terén állították ki a plakátokat.