Megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, mégis a karzatról élvezte a képviselők eskütételét Orbán kedvenc arab üzletembere

2018. május 8. 13:16 - szerző: 168 Óra

Zaid Naffa, az Orbán-kormány kedvenc jordán üzletembere kedden vendégként, a karzatról nézte végig az országgyűlési képviselők eskütételét – írja a 24.hu.

Naffa Jordánia tiszteletbeli konzuljaként épített ki szoros kapcsolatot fideszes politikusokkal. Az üzletember akkor vált szélesebb körben ismertté, amikor kiderült, hogy az FBI által is körözött – 2017 januárjában elhunyt – szaúdi üzletemberrel, Gaith Pharaonnal együtt kérelmet adott be a magyar hatóságokhoz, hogy megszerezze az állampolgárságot. A szaúdi milliárdos kérelmét Áder János köztársasági elnök utasította el, Zaid Naffaé pedig a Terrorelhárítási Központ átvilágításán akadt fenn a kockázatok miatt.

Mindez azonban nem akadályozta meg, hogy ott legyen az új Országgyűlés alakuló ülésén – írja a lap.

A néhai Gaith Paharont egyébként annak idején nagyon rafináltan „Mustapha" néven körözték a magyar hatóságok, hogy még véletlenül se bukkanjanak a nyomára. Zaid Naffa 2016-ban többször is találkozott az Elios-botrány főszereplőjével, Tiborcz Istvánnal.