Még mindig nincs készen a János kórház boncterme, kilenc hónapja „utaztatják" a halottakat

2018. július 20., 11:08

Szerző:

Kilenc hónapja képtelenek befejezni a János Kórházban a boncterem felújítását – jelzi a Magyar Narancs, ezért a holttestekkel 20 kilométereket ingáznak a városban. A lap szerint az intézményben elhunytakat a Nyírő Gyula Kórházig kell szállítani, ahol a boncolásokat végzik, majd onnan vissza.

November óta megy ez így, hetente többször 20 kilométert tesznek meg az elhunytakkal.

A munkák kezdetén a dolgozók úgy tudták, karácsonyra elvégzik a bonctermek alatti csőhálózat cseréjét, majd márciusban – mint megírtuk – a kórház arról tájékoztatta a Népszavát, hogy a bonctermek közmű felújítása befejeződött, a kórház elektromos és légtechnikai berendezéseit cserélik, arra törekedve, minél előbb, még a tavasz vége előtt befejezzék. A Narancs értesülése szerint azonban a holttesteket még mindig fuvarozzák Észak-Buda és Angyalföld között annak ellenére, hogy a kórház közlése szerint a bonctermek felújítása befejeződött.

Fotó: MTI/Simó Endre

A Szent János Kórház patológiája 2015-ben is bekerült a sajtóba – írja a Narancs, amikor a nagy melegben nem tudták kifogástalanul megoldani a holttestek tárolását: 80 hűtőből 10 elromlott. A bomlás során keletkezett bűz miatt a holttesteket a még működő hűtőkbe helyezték át. Megjegyzik azt is, hogy a kórház egyébként is rendesen adagolja a témákat a színes hírek világának.