Kötelezővé teszik a maszkviselést a BKK járatain és erre a hétvégére is lezáratják Budapest dunai szigeteit

2020. április 17., 16:11

Szerző:

Nem csak Orbán Viktor miniszterelnök, hanem Karácsony Gergely főpolgármester szerint is indokolt a szigorítás Budapesten, ezért elrendelte, hogy

a BKK járataira csak valamilyen arcot eltakaró kendővel, sállal vagy maszkkal lehet felszállni április 27-től

- tudta meg a hvg.hu. Információik szerint a döntéssel a kerületi polgármesterek is egyetértettek.

Karácsony Gergely a BKK járatain
Fotó: Facebook/ Karácsony Gergely

Karácsony Gergely a hétvégére ismét lezárja a Margit-szigetet 9-20 óra között, és a III. kerülettel egyeztetve az Óbudai Szigetet és a Római-partot.

Húsvétkor is hasonló döntést hozott, igaz, akkor a Margit-sziget este 10-ig volt lezárva.

A maszk - vagy valamilyen kendő - előírása nem egyedi: Bécsben április 13-tól kötelező ebben felszállni a tömegközlekedésre. Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András ennél szigorúbb intézkedéseket hozott, a hétvégre kötelezővé tette a maszkviselést a közterületen.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.