Másodszor is felmentették a felesége feldarabolásával vádolt hentest

2019. március 1., 12:57

Szerző:

A Tatabányai Törvényszék pénteken bizonyítottság hiányában ismét felmentette azt a darnózseli férfit, akit azzal vádoltak, hogy megölte feleségét, a holttestet pedig a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait elégette, majd szétszórta.

Szabó Ferenc bíró a nem jogerős elsőfokú ítélet indokolásában azt mondta, nincs bizonyíték az emberölésre, nem derült ki, hogy a sértett mikor és hogyan vesztette életét. 

Másodszor is felmentették a felesége feldarabolásával vádo Másodszor is felmentették a felesége feldarabolásával vádo
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A Tatabányai Törvényszék először 2016 decemberében mentette fel N. Jánost, akkor is bizonyítottság hiányában. A gyanúsított 29 hónapi előzetes letartóztatás után szabadlábra került. A 13 millió forintos bűnügyi költség az állam terhe maradt.

A Győri Ítélőtábla akkor a felmentő ítéletet megalapozatlanság és az indoklás hiánya miatt hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolytatására kötelezte a Tatabányai Törvényszéket.

A darnózseli hentest azzal vádolták, hogy 2014-ben megölte feleségét a nő munkahelyének udvarán, majd közös otthonuk pincéjében feldarabolta és ledarálta. Ezután a holttestet elégette, az el nem égett maradványokat pedig szétszórta a háztól néhány kilométerre. A férfi annak ellenére sem ismerte el bűnösségét, hogy egy korábbi tárgyalás szerint 99,9995 százalékig biztos, hogy a megölt asszonytól származnak a darnózseli réten talált emberi maradványok. A férfi ezért felmentését kérte a tárgyalás alatt.

Tegnap 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.