Magyar Levente megmagyarázta a magyaroknak, miért is kell nekik 7 milliárdért Hanoiban művelődési ház

2018. október 17., 15:40

Szerző:

A Magyar Közlönyből derült ki, hogy Hanoiban vásárol a kormány 7 milliárd forint értékben egy művelődési házat" – írta október elsején a külgazdasági és külügyminiszterhez írott kérdésében Ungár Péter, az LMP képviselője. Szijjártó Pétertől ezért azt akarta megtudni, milyen megfontolásokból veszi meg a kormány ezen művelődési házat ezért az összegért, és milyen reprezentációs célokat szolgál majd az intézmény. Válaszában Magyar Levente, a külügyi tárca parlamenti államtitkára közli: a szóban forgó művelődési ház létesítése, illetve a kétoldalú kapcsolatok jelentőségéhez méltó elhelyezése a Vietnamhoz fűződő kapcsolataink fontosságát közvetíti a fogadó ország irányába.

A létesítmény ösztönzést adhat a fejlődő magyar-vietnami kulturális és oktatási kapcsolatok további bővüléséhez, találkozási pontként szolgál majd

a korábban Magyarországon tanult vietnámi állampolgárok számára, akik közül sokan ma is magas rangban, vezető pozícióban dolgoznak – idézi a hvg.hu az államtitkárt.

Az Orbán-kormány egyre szorosabbra fűzi a barátság szálait Vietnámmal. Az országot irányító kommunista párt főtitkára szeptemberben látogatott Budapestre, Orbán Viktor csodás fotóalbummal tisztelgett az esemény előtt. Polt Péter főügyész ugyancsak szeptemberben utazott el Hanoiba ismerkedni és előadást tartani. Hálából csúnyán megalázták.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.