Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Polt Péter elment Vietnamba előadást tartani, úgy megalázták, mint senki mást

2018. október 16. 11:37 - szerző: 168 Óra

Polt Péter legfőbb ügyész Le Minh Tri vietnámi legfőbb ügyész meghívására 2018. szeptember 17-24. között hivatalos látogatást tett Vietnámban. A hivatalos útja során fogadta Nguyen Thi Kim Ngan asszony, a hanoi nemzetgyűlés elnöke, Nguyen Hoa Binh, a Legfelsőbb Népi Bíróság elnöke, és Le Thanh Long igazságügyi miniszter. A legfőbb ügyész emellett tartományi főügyészekkel is találkozott.

Nézzék csak azt a a büszke magyar zászlót!
Fotó: Ügyészség

A vietnámi legfőbb ügyésszel folytatott tárgyalás során Polt hangsúlyozta, hogy a kapcsolatok bővítésének egyik formája lehet a jogi végzettséghez kapcsolódó posztgraduális képzés, így megvitatták ennek gyakorlati megvalósításának lehetőségeit.

Polt Péter javaslatot tett arra, hogy a keretszerződést a felek egészítsék ki egy konkrét, az oktatásra vonatkozó megállapodással.

A főügyészekkel történt megbeszéléseken szó esett a tartományok földrajzi, társadalmi és turisztikai sajátosságairól, amelyek hatással vannak a bűncselekmények alakulására. Az egyeztetések során Polt Péter megosztotta a magyar tapasztalatokat a határon átnyúló bűncselekményekkel kapcsolatban.

A legfőbb ügyész látogatást tett a Hanoi Egyetemen. Polt Péter tanácskozott az egyetem vezetésével, majd

előadást tartott a magyar ügyészség előtt álló hazai és nemzetközi kihívásokról 

– írja az Ügyészség.

Nguyen Phu Trong, a Vietnami Kommunista Párt főtitkára  szeptember elején járt Budapesten, Orbán Viktor pedig azt tette, amit a a kommunizmus kérlelhetetlen ellenségeként tennie kellett, vagyis a tárgyalásuk után fotóalbummal tisztelgett a távol-keleti politikus látogatása előtt. 

Úgy látszik, mindez hamvába holt nyalakodási kísérletként múlt el, a gesztust Vietnam nem viszonozza, a pártfőtitkár budapesti fogadtatása ellenére  Polt Péternek, mint a képen is látszik, éppen csak egy akkora zászló jutott, mintha egy regionális gyeplapdabajnokságon képviselné Magyarországot. Nem mellesleg azt a Magyarországot, amelynek a nevében az Orbán-kormány két hete bejelentette, hogy hétmilliárdért forintért vesz művelődési házat Hanoiban.