Csodálatos fotóalbummal tiszteleg Orbán Viktor a Vietnami Kommunista Párt főtitkára előtt

2018. szeptember 10., 19:30

Szerző:

Hétfőn Budapesten járt Nguyen Phu Trong, a Vietnami Kommunista Párt főtitkára, Orbán Viktor pedig azt tette, amit a a kommunizmus kérlelhetetlen ellenségeként tennie kellett, vagyis a tárgyalásuk után fotóalbummal tisztelgett a távol-keleti politikus látogatása előtt.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A legmélyebb benyomást az albumnak ez a nyitóképe tette ránk, amelynek háterében, fenn a magasban, akár egy utat mutató fáklya, a kommunista Vietnám zászlaja lobog, előterében, a IX. kapu griff- vagy turuldísszel ellátott kovácsoltvas rácsán pedig kulcscsomó lóg, pont olyan egykedvűen, akár egy  nyitva felejtett Elzett-lakat a Munka Vörös Zászló Érdemrendjével kitüntetett 10. sz. Állami Építőipari Vállalat munkásszállójának bádog öltözőzőszekrényéről.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Kína, Laosz, Kuba és Észak-Korea mellett Vietnám a világ utolsó öt kommunista országának az egyike, az Orbán-kormány pedig ügyelt arra, hogy Nguyen Phu Trongnak úgy tűnjön, Magyarországon minden rendben van, a kommunista pártfőtitkár látogatása miatt ugyanis reggel a Kossuth-térről még a tüntetőket is eltakarították. Ez annak ellenére történt, hogy a demonstrációt a rendőrség jóváhagyta.