„Szabó Károly rendőr törzsőrmester vagyok"– mondta a piros cipős férfi, és az adonyi kompig meg se állt a nyugdíjas férfi tárcájával

2020. július 9., 14:24

Szerző:

Piros cipős, rövidnadrágos férfi kopogott be július 6-án kora délután egy szigetszentmártoni lakásba. Az ajtót nyitó, 63 éves idősnek Szabó Károly rendőr főtörzsőrmesterként mutatkozott be.

Egy előző esti bűncselekményre hivatkozva rávette  a jóhiszemű férfit, hogy beengedje otthonába, ahol aztán érdeklődve szétnézett, majd dolga végeztével gyorsan távozott.

Az idős lakó csak ezután vette észre, hogy mobiltelefonjának és pénztárcájának - benne személyes okmányaival és 2.800 forintjával – lába kélt.

Gyorsan hívta a rendőrséget, és részletes személyleírást adott látogatójáról. A ráckevei egyenruhások húsz perccel később Szigetújfalu-Adony kompátkelőnél látták meg a keresett férfit, akit előállítottak, miután ruhájából előkerült az ellopott mobiltelefon és a pénztárca.

A 26 éves kiskunlacházi férfi ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ráckevei Rendőrkapitányságon – jelentette a police.hu.