Augusztusban még LMP-s volt, most már fideszes jelöltként indul az önkormányzati választáson

2019. szeptember 2., 06:40

Szerző:

Fideszes önkormányzati képviselő-jelöltként akarja folytatni a politikai pályafutását Ligetiné Komáromi Gabriella, aki alig két hete még az LMP tagja volt – derül ki az Azonnali cikkéből. A politikus – civilben az egyik budakeszi óvoda vezetője – már bele is vetette magát a kampányba. Fideszes szórólapján szerepel ugyan, hogy őt éven át volt önkormányzati képviselő, az viszont nem, hogy ezt a tisztséget LMP-s politikusként viselte.

Az ellenzéki párt egyébként most is számolt volna Ligetinével, aki meg is jelent az ellenzéki együttműködésre megalakuló Budakörnyéke Fejlődéséért Egyesület gyűlésén, nemsokára azonban kiderült, hogy elhagyja az LMP-t.

Ligetiné Komáromi Gabriella a szórólapon
Fotó: Azonnali

Az Azonnali cikkére Ligetiné Komáromi Gabriella sms-ben reagált, azt állítva, nem ő ment ki a pártból, a párt ment ki alóla. Mivel az sms-t független  független képviselőjelöltként írta alá, még az is elképzelhető, hogy nem fideszesként, csak a Fidesz támogatásával indul, bár a fideszes szórólap az előbbit sugallja.

Budakeszi egyébként Szél Bernadettnek, az LMP volt társelnökének, jelenleg független parlamenti képviselőnek a  választókörzete, aki Hatalmas csalódásként jellemezte, hogy Ligetiné Komáromi Gabriella pártot vált.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.