Újabb hatmilió maszk érkezését jelentette be Szijjártó, eközben Borsodnádasdon adományokat gyűjtenek védőfelszerelésekre

2020. április 18., 14:20

Szerző:

Hatmillió maszk és hárommillió kesztyű érkezett szombaton Kínából Magyarországra

- közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára feltett videóban. 

 

A tárcavezető elmondta, mintegy ötvenszer fordultak a Wizz Air repülőgépei a Kínát Magyarországgal összekötő légihídon.

A társaság teljesítménye rendkívül fontos, hiszen gépei hozzák Magyarországra az egészségügyi védekezés sikere szempontjából kulcsfontosságú eszközöket - hangsúlyozta.

A maszkokat és a kesztyűket négy repülőgép hozta két kínai városból; a felszereléseket a központi raktárba viszik, miután elvégezték a vámolást és a minőségellenőrzést - tette hozzá.   

A raktárból pedig kórházakhoz, illetve rendelőintézetekhez kerülhetnek - tájékoztatott a miniszter.

Elmondta azt is, az elkövetkező hetekben sok Wizz Air és más szállítógép fordul meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján, hiszen még sokmillió maszkot és kesztyűt, illetve sok ezer lélegeztetőgépet fognak Budapestre hozni az eddig "leszerződött" mennyiségek alapján.

Mindeközben Borsodnádasdon adománygyűjtésbe kezdtek, hogy a térség háziorvosai el tudják látni munkájukat.

Arról, hogy eddig mennyi maszk érkezett és hová kerültek, itt írtunk részletesebben: 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.