Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Reagált a Kórházszövetség Orbán szavaira: A festés helyett inkább a klimatizálást kellene megoldani a kórházakban

2020. január 14. 15:16 - szerző: 168 Óra

Az eredményes betegellátás szempontjából jelenleg sokkal fontosabb lenne a 8-10 évnél régebbi orvostechnikai eszközök cseréje, valamint a klimatizálás megoldása, mint a kórtermek és várók kifestése, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt meg feladatként múlt heti sajtótájékoztatóján, magyarázta el a Növekedés.hu-nak a Magyar Kórházszövetség elnöke.

Ficzere Andrea szerint a klimatizálás hiányának következtében kialakuló szövődmények kezelése, illetve a betegek és a munkatársak rossz komfortérzetével kapcsolatos problémák nagy terhet rónak az intézményekre.

Ficzere szerint Budapesten valóban szükség volna felújításokra, mert az elmúlt években inkább vidéki intézményeknél voltak komoly beruházások, de előbb azt kellene meghatározni, hogy milyen funkciókat kell majd betölteniük a fekvőbeteg ellátásban részt vevő intézményeknek, csak utána lehet megtervezni, hogy milyen sorrendben és milyen mértékben korszerűsítsék azokat.

Ma már a balesetveszély elhárítása és a jogszabály által kötelezően elvégzendő feladatok mellett nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem jut pénz a környezet szépítésére, modernizálására – fogalmazott.

Ficzere szerint a forrásbevonás mellett elengedhetetlen a bérek további emelése, amelyeknek közelíteni, optimális esetben el kell érnie az uniós átlagot.

(Az Index nyomán)