Két matrica kell a Pentele hídra

Két megyei matricát is meg kell venniük egyetlen híd miatt a Dunavecsén élőknek, fizetőssé vált ugyanis az eddig ingyenes Pentele híd, ami az egyelőre még meg sem épített M8-as autópálya része lesz. A megyehatár pedig pont a híd közepén van, ezért kell két matrica – hangzott el az RTL Klub híradójában.

2015. január 3., 07:31

A köztévé híradójában bemutatott, a megyei matricákkal rendkívül elégedett állampolgárok mellett akadnak olyanok is, akik alaposan pórul jártak az új szisztémával. A dunavecseiek egy része például biztosan megjárta: ők arra használták a hidat, hogy orvoshoz vagy munkába menjenek Dunaújvárosba.

A Pentele híd egyik fele Bács-Kiskun megyében, a másik fele Fejér megyében van – a megyehatár pont középen található.

A nemzeti útdíjfizetési szolgáltató honlapján olvasható tájékoztatás szerint ez a szakasz „megyei és irány szerinti szomszédos megyei matricákkal használható”. Ezt a mondatot a cég szóvivője az

RTL Klub megkereséséreúgy dekódolta, hogy két megyei matrica megvásárlása szükséges. Azaz mostantól 10 ezer forintba fog kerülni a hídon történő átkelés annak a dunavecsei polgárnak, aki a szomszédos Dunaújvárosba jár dolgozni.

A Pentele hidat 2007-ben adta át Gyurcsány Ferenc és Kóka János. Magyarország egyik legdrágább hídja: 1,7 kilométer 54 milliárd forintból épült.