Kemény hangú szórólapokkal készül Erdogan látogatására a Momentum

2018. október 8., 14:36

Szerző:

A Momentum Recep Tayyip Erdoğan török elnök budapesti látogatásához kapcsolódóan a 2016-os törökországi puccskísérlet után történt intézkedéseket bemutató szórólapot osztogat. Az akcióval a párt szolidaritását fejezi ki mindazokkal, akik Törökországban fel mernek szólalni az emberi jogok tiszteletben tartása érdekében, és egyben fel kívánja hívni a figyelmet, arra, hogy

a török és a magyar kormány a hatalom megtartásáért hasonló intézkedésekkel támadja a független médiát és a civil szervezeteket.

A szórólap bemutatjaRecep Tayyip Erdoğan a 2016-os puccskísérlet óta folyamatosan tartó válsághelyzetet hirdetett, szisztematikusan építi le a független médiát, távolítja el pozícióikból a számára veszélyesnek gondolt közszolgákat, akadémikusokat, katonákat, rendőröket és bírák ezreit.  


Fotó: Momentum Mozgalom

Fotó: Momentum Mozgalom

„Mi is olyan országban akarunk élni, ahol az ellenzéki újságokat következmények nélkül bezárhatják, a kritikus hangokat elhallgattathatják, a családtagok vezető pozícióba kerülnek, és az ország problémáit egy Amerikában élő idős ember által irányított titkos hálózatra fogják? Az áthallás nem véletlen, hiszen Orbán egy az Erdoğanéhoz hasonló elnyomó rendszer kiépítésén dolgozik. Azonban tehetünk ez ellen. Mert nem adjuk a jövőnket" – jelzi a Momentum.

Orbán a hírghedt 2014-es tusnádfürdői beszédében nevezte illiberális mintaállamnak Erdogan Törökországát. Olyan jó barátok, hogy a török elnök alig akarta elengedni a magyar kormányfőt a legutóbbi, isztambuli találkozójukon.