Kálmán Olga: Szemtől szemben Orbán Viktorral nem bólogatni fogok, az biztos

2019. június 8., 08:17

Szerző:

A május 26-i EPválasztás utáni helyzettel magyarázza Kálmán Olga, hogy a két hónappal ezelőtti nyilatkozataival ellentétben miért vállal mégis politikai szerepet. A műsorvezető, a Demokratikus Koalíció által támogatott független főpolgármester-jelölt a 24.hu-nak adott interjúban beszél erről. A kérdésre, hogy április elején miért mondta, hogy nem lenne politikus, így válaszol:

Április elején ez szóról szóra így volt igaz, hiszen az ellenzéki oldalon állóvizet láttunk. (...)  Aztán az EP-választás megmutatta, hogy az ország, de különösen Budapest új szereplőket vár a közéletbe. És azzal, hogy a Momentum erre az igényre reagálva bedobott egy új főpolgármester-jelölt nevet, új, számomra inspiráló helyzet született.

Azért a DK felkérésére mondott igent, mert „igazuk volt”, és ezt az igazságot maga Dobrev Klára – a DK EP-listavezetője, a pártelnök, Gyurcsány Ferenc felesége – , személyes szerepvállalása hitelesítette. Egyébként nem a DK volt az első és nem az egyedüli, aki megkereste, azzal, hogy legyen főpolgármester-jelölt. 

Fotó: Biró Marianna

Kálmán Olga állítása szerint ma már látja azt is, hogyan lehet kerületi polgármesteri posztokat nyernie, és a leendő fővárosi közgyűlésnek nemcsak ellenzéki főpolgármestere, hanem ellenzéki többségű közgyűlése is lehet. Ami az ellenzéki előválasztást illeti, az MSZP-Párbeszéd jelöltjét, Karácsony Gergelyt és a Momentum Mozgalomét, Kerpel-Fronius Gábort is társnak tekinti, hogy kiválasszák az ellenzéki jelöltet, az ellenfél politikai értelemben a fidesz jelöltje, Tarlós István jelenlegi főpolgármester.

A 24.hu Kálmn Olgának felteszi azt a kérdést is, hogy budapesti főpolgármesterként  mivel győzné meg Orbán Viktort, hogy érdemes segíteni egy ellenzéki vezetésű fővárost. Erre így válaszol:

– Nagyon várom a találkozást, amikor a főváros ügyeiről egyeztetünk, szemtől szembe. Nem bólogatni fogok, az biztos.

arra, hogy milyen ütőkártya lenne a kezében a miniszterelnökkel szemben, azt mondja: 

– A legfőbb ütőkártya a főpolgármester mögött álló szavazók tömege.

 

 

 

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.