A darnózseli hentes állítja, nem félt tőle a felesége, és olyan kampány indult ellene, hogy Hannibálként néznek rá

2019. november 5., 12:21

Szerző:

Kénytelen volt felhagyni a szakmájával, mivel nincs ember, aki venne a termékeiből – nyilatkozta az RTL Klub Házon kívül című műsorának a darnózseli hentes néven elhíresült férfi.

N. Jánost azzal vádolták, hogy megölte és ledarálta, elégette feleségét, majd a maradványait szétszórta egy mezőn. Múlt héten ítélte el őt a Győri Ítélőtábla halált okozó testi sértés miatt, és hét év börtönbüntetést szabott ki rá. A szabadságvesztésbe az előzetes letartóztatásban töltött 29 hónap beleszámít. A férfi és védője fellebbezett, az ügyész súlyosbítást kért, ezért az ítélet nem jogerős. A bíróságról szabadon távozott.

A férfi a Házon kívülnek arcát vállalva adott interjút. Elmondta, hogy érzi a közvélemény nyomását magán, és hogy az emberek úgy gondolják, ő egy darabolós gyilkos, mégsem költözik el a településről.

– Nincs változás az életemben, és nem szeretnék innen elmenni. Itt születtem, itt nevelkedtem, és nincs okom megfutamodni, nincs okom bujkálni. Ártatlan vagyok, nem öltem meg a feleségem. Olyan kampány indult ellenem, hogy szinte már Hannibálként kezelnek 

– nyilatkozta. Tagadja, hogy bántotta, illetve megölte volna a feleségét. Annak ellenére, hogy korábban jogerősen bántalmazásért is elítélték.

– Az akkori bántalmazás abban merült ki, hogy megfogtam a feleségem két vállát, amikor cirkusz volt, majd megráztam, hogy mikor tér már észhez. Ekkor szakadt el a blúz és a gombok róla 

–  mondta N. János, aki szerint a felesége soha nem félt tőle.

Fotó: Bíró Veronika

A férfit korábban első fokon és a megismételt eljárásban már kétszer felmentették. A másodiknál a bíró úgy indokolt, nincs bizonyíték az emberölésre, és nem derült ki, hogy a sértett mikor és hogyan veszítette életét. Az viszont szerinte bebizonyosodott, hogy a vádlott kétszer nem mondott igazat, az alibije megbukott.

Az ítélőtáblán a másodfokú ítélet indoklásakor a bíró kijelentette, hogy arra egyáltalán nincsen válasz, hogy ha a sértett halálához nincs köze a vádlottnak, miért tette a férfi a kocsiba feleségét, miért vitte őt haza, miért vállalt ilyen hallatlan kockázatot a további cselekményekkel. Ezen tényállás mentén megbukott a vádlott, mert gyakorlatilag tetten érték a holttest maradványainak szétszórásakor.

A Házon kívül műsora ma este látható az RTL Klubon.

(Az Index nyomán)