Homolya Róbert magánprogramon vett részt feleségével, amikor lefotózták Mészáros Lőrinc luxusjachtján

2019. január 2., 18:06

Szerző:

Homolya Róbert, a nyáron kinevezett MÁV elnök-vezérigazgató szerint legalább 6-8 év még, amíg a vasút versenyképes szolgáltatást tud majd nyújtani. Homolya a hvg.hu-nak adott interjúban arról is beszélt, hogyan került Mészáros Lőrinc jachtjára.

Az Átlátszó idén nyáron lefotózta Homolya Róbertet Mészáros Lőrinc Lady MRD jachtján, Szijj László és Kovács Ernő társaságában.

– A fotón Szijj László és Kovács Ernő szerepelt. Én májusig voltam államtitkár, 2010 előtt pedig ügyvédként dolgoztam, nagyon sok ügyfelem jött az építőipari cégektől, Szijj urat 2005 óta ismerem. Nagyon sokan megkerestek az államtitkári megbízásom megszűnését követően, Szijj úr is, és kaptam egy meghívást. Ez egy magánprogram volt a feleségemmel

– jegyezte meg Homolya Róbert a fényképpel kapcsolatban.

Homolya Róbert nem foglalkozik komolytalan ügyekkel
Fotó: GYSEV/kormany.hu

Arra a kérdésre, hogy személyes kapcsolatban áll-e velük, az elnök-vezérigazgató azt felelte, hogy az túlzás. Szijj Lászlót onnan ismeri, hogy 2010 előtt dolgozott neki. Megerősítette, hogy Mészáros Lőrincet is ismeri személyesen, hivatalos rendezvényeken találkozott vele, például a komáromi Duna-híd alapkőletételén. 

A MÁV IC-programjával kapcsolatban megerősítette, hogy hiába vállalta a MÁV-Start, hogy 2018 végéig 20 intercity kocsit gyárt le, csak 6 lett kész. Ezért Homolya elrendelte a MÁV-Start járműgazdálkodásának felülvizsgálatát.

Kőbánya-Kispest, Kőbánya alsó és Zugló állomások felújításáról elmondta, hogy Zuglón és Kőbánya alsón is előkészítettek egy állomásfelújítási tervet, a munkálatok Zuglón és Kőbánya alsón tavasszal elindulhatnak. Homolya reméli, hogy őszre mindkét megállóhely megújul. A Kőbánya-Kispest állomás felújítása viszont egy többmilliárdos beruházást jelent, amire a MÁV-nak nincsen saját forrása. Az elnök-vezérigazgató szerint ötéves távlatban valósulhat meg a projekt.