Hatalmas a tiltakozás, központi eligazítást kaptak a fideszesek, hogyan védjék meg a rabszolgatörvényt

2019. január 11. 14:30 - szerző: 168 Óra

A Népszava birtokába került a levél, amelyben a párt elmagyarázza politikusainak, mit mondjanak a törvényről, milyen legyen az egységes kommunikáció, a ha a téma szóba kerül a közelükben.

  • „Az ellenzéki előterjesztést azért utasítjuk el, mert ez csak egy ürügy ahhoz, hogy politikai balhét csináljanak, mindez már rég nem a Munka törvénykönyvéről szól. A mostani ellenzéki akciók Soros György európai parlamenti választási kampányának része. Azért támadnak minket, mert a magyarok nemet mondtak a bevándorlásra, és hazánk a Soros-terv útjában áll.”
  • „A Munkatörvénykönyv (sic!) módosításának is az a célja, hogy aki többet akar dolgozni, és így többet akar keresni, az elől lebontsuk a bürokratikus akadályokat. A kormány ezért támogatta, hogy a dolgozók önként vállalt munkavégzésre kapjanak lehetőséget és így többet kereshessenek, de ehhez mindig a dolgozó beleegyezése szükséges."
  • „Az EP-választáson a magyarok dönthetnek: az ellenzék közös listája egy bevándorláspárti Soros-lista lesz. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP listája olyan jelölteket tartalmaz, akik számára Magyarország az első és akik nemet mondanak a bevándorlásra.” 

A sorvezetőnek – írja a Népszava – azért érezték szükségét, mert az ellenzék szinte minden önkormányzatnál rendkívüli ülés összehívását követeli a rabszolgatörvény miatt. Szegeden, Dombóváron és Szombathelyen például már el is döntötték, hogy a városi cégeknél nem alkalmazzák a törvénymódosítást.