Gratulál és hosszú életet kíván a Mazsihisz Bayer Zsoltnak

Hogy legyen ideje jóvátenni mindazt a mérhetetlen kárt, amit az elmúlt évek során írásaival Magyarországnak okozott. Heisler András, a Mazsihisz elnöke is visszaadja a lovagkeresztet.

2016. augusztus 22., 10:56

Ironikus

közleménybengratulált Bayer Zsoltnak a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. Eszerint „tudjuk, Magyarország legitim kormányzata nem érez nosztalgiát a fehérterror, az „orgoványi erdő” és semmilyen más tömeggyilkosság iránt. Az sem kérdés számunkra, hogy a magyar kormány nem tekinti „állatoknak” honfitársaink egyetlen csoportját, így természetesen a honi cigányságot sem.

Meg sem fordul a fejünkben, hogy a kormány elismerésre méltónak találná, ha valaki rendszeresen kiirtandó kártevőknek, férgeknek, tetveknek nevezi azokat, akiknek nem osztja véleményét. Fel sem merül bennünk, hogy az antiszemitizmus ellen meghirdetett orbáni „zéró toleranciát” követően a kormány kirekesztő eszmék mellett tenné le voksát. Ezért magától értetődő számunkra, hogy Bayer Zsolt felebarátunk – a Miniszterelnökség tréfás magyarázatával szemben – nem újságírói munkásságáért kapta magas állami kitüntetését, hanem éppen annak ellenére."

A Fidesz észrevehette – feltételezi a Mazsihisz –, hogy Bayer Zsolt sikertelen és rosszkedvű, alighanem ezért akarta őt a kormány jobb kedvre, derűre hangolni valami pénzbe nem kerülő figyelmességgel.

A közlemény szerint erőt, egészséget és hosszú életet kívánnak neki, hogy legyen ideje jóvátenni mindazt a mérhetetlen kárt, amit az elmúlt évek során írásaival Magyarországnak okozott.

Még egy kitüntetés Ádernek

Heisler András, a Mazsihisz elnöke Facebook oldalán jelentette be, hogy visszaadja a lovagkeresztet Bayer Zsolt miatt. A Mazsihisz elnöke indoklásában úgy fogalmazott –, nem kíván olyan emberrel egy közösségbe tartozni: „aki rasszista, aki antiszemita, aki izzó cigánygyűlölettel és nemzetpusztító eszmékkel szennyezi Magyarországot, s éberen őrködik a magyarországi szélsőjobboldal hagyományainak megőrzése, a félelem és gyűlölet érzésének ébren tartása felett.” Ezzel sokan így vannak, a korábbi kitüntetettek

sorra küldik vissza az elismeréstÁder Jánosnak.