Állami temetést szeretne Gábor Zsazsa özvegye, aki végül a Fiumei úti sírkertet választotta a filmsztár végső nyughelyének

2020. július 22., 06:02

Szerző:

A 2016 decemberében, 99 évesen Los Angelesben meghalt Gábor Zsazsa utolsó kívánsága az volt, hogy Magyarországon helyezzék végső nyugalomra. Egykori férje, Frédéric von Anhalt herceg most Budapesten van, néhány napja érkezett, szervezi a temetést.

A szerdai Blikk azt írja, végül az a döntés született, hogy Gábor Zsazsa a Fiumei úti sírkertben legyen eltemetve, amihez a lap szerint Orbán Viktor segítségét is kéri a herceg, ugyanis

szeretné, ha volt felesége állami temetést kapna. A herceg úgy tervezi, ennek érdekében kérvényt ír a Miniszterelnökségnek.

A Blikk felidézi, hogy a hatályos temetkezési törvény nem határozza meg, kik részesülhetnek állami temetésben. Ezt a Miniszterelnökség rendeli el, állami tulajdonban lévő temetőben és gondoskodik arról, hogy az eseményen a kormány képviselje magát. Ezek után nemcsak a szerződéses temetkezési vállalkozás költségeit térítik meg, de a rendezvény biztosításáról is gondoskodnak, amely akár zárt körű is lehet. A tavaly januárban elhunyt Andy Vajna özvegye is ezt kérelmezte.

„Harmincöt együtt töltött év után veszítettem el a feleségemet, és most tudatosult bennem, hogy itt kell majd őt hagynom”

– mondta a bulvárlapnak Frédéric von Anhalt.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.