Belefulladt egy férfi a Lupa-tóba

2019. július 1., 12:51

Szerző:

Közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálják annak a férfinak a halálát, aki szombaton fulladt bele a Lupa-tóba – írja az Index.

Az esetről olvas tájékoztatta a portált, a rendőrség megerősítette a tragikus kimenetelű baleset hírét. Nem cáfolták ugyanakkor, hogy az eset a Lupa Beach területén történt.

Az ügyben idegenkezűség gyanúja nem merült fel.

Délutánra megérkezett az Indexhez a Lupa közleménye, miszerint:

„Valóban történt egy baleset, amiért a Lupa üzemelteteői részvétüket fejezik ki a családnak. Szombaton kora délután megkeresték a vízimentőket, hogy egy idősebb, 70 év feletti urat nem találnak, segítsenek a megkeresésben. Miután sem a strandolók, sem a családtagok nem észlelték, hogy valaki a vízben bajba került volna és a vízimentők sem észleltek hasonló esetet, a vízimentők az egyik családtaggal végigjárták az Öböl partszakaszát, benéztek minden épületbe, keresvén az eltűntet. Közben egy újabb információ érkezett arról, hogy megkerült a keresett úr, amit a vízimentő kolléga be is jelentett a belső rádióhálózaton. Majd később újra értesítették a vízimentősöket, hogy mégsincs meg a keresett személy. Ezután már motorcsónakkal pásztáztak egy nagyobb partszakaszt, hisz’ közben felmerült, hogy az Öböl Strandról elgyalogolt a keresett férfi. Miután azonban a parton nem találták, riasztották a tűzoltó búvárokat, akik a vízben később megtalálták a férfit." 

Alig néhány hete derült ki, hogy 2018 augusztusban egy kétgyerekes angol férfi is a Lupa-tóba fulladt. A Magyarországon és az Egyesült Királyságban is elvégzett boncolás során kiderült, hogy a férfi egyáltalán nem fogyasztott alkoholt, és reggelizett is, mielőtt úszni ment.

Sziget Fesztivál alapítója (és a közelmúltig többségi tulajdonosa), Gerendai Károly 2017-ben határozta el, hogy nagyjából egymilliárd forintból luxusstrandot épít Budapest környékének egyik legnépszerűbb illegális fürdőhelyén, a budakalászi Lupa-tó partján. Ehhez Gerendaiék 20 évre kibérelték a tavat, amelynek egyharmadát a Sziget-alapító meg is vásárolta.

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.