Far-hát kommandónak nevezte a Jobbik médiatanácsadója a párt nyugdíjas aktvistáit

2019. február 13., 18:27

Szerző:

Újabb hangfelvétel szivárgott ki a Jobbik környékéről a kormánypárti sajtóhoz, és ismét csak kínos helyzetbe hozták a pártot, amelynek már a pártelnök, Sneider Tamás kijelentései miatt is pironkodnia kellett. A Magyar Nemzetté átnevezett kormánypárti napilap által megszerzett mostani felvételen Silhavy Máté, a párt médiatanácsadója többek közt Z. Kárpát Dániellel, a Jobbik alelnökével beszélget arról, hogyan lehetne aktivizálni a Jobbik Facebook-kommentelőit.

„Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!«, és akkor oda mennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek és egész nap ezt várják, hogy mikor tud…” - hangzanak Silhavy szavai.

A Jobbik évadnyitó rendezvénye Sneider Tamás pártelnök (k), Gyöngyösi Márton elnökhelyettes, frakcióvezető (j) és Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő a Jobbik évadnyitó rendezvényén
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az egyik jelenlévő, aki felajánlotta saját édesanyja segítségét a beszélgetés során, még meg is jegyzi a felvételen, hogy „mondjuk anyukám nem hülye nyugdíjas”, mire Z. Kárpát Dániel azt feleli, „far-hát kommandó alezredese”.

A Fidesz közleményében azt írta, hogy „ez a Jobbik igazi arca”. Szerintük képmutató és felháborító, amit a Jobbik művel. A Jobbik válaszközleményében említést sem tett magáról a hangfelvételről (ahogy bocsánatkérés sem hangzott el), csak ezt írták: „a Fidesz "sajtója" a Mi Hazánk Mozgalomtól megvásárolt manipulált hangfelvétellel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy 2015 óta eddig mintegy 64 ezer migránst engedtek be hazánkba, holott százmilliárdokból hazudják, hogy megvédik az országot. Ez a Fidesz igazi arca”.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.