Megverte zárkatársát egy férfi egy Somogy megyei börtönben, miután felesége intim fotóját dicsérte

2019. október 18., 09:53

Szerző:

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 22 éves balatonszabadi férfival szemben, aki zárkatársát bántalmazta a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben – írja az ügyészség.

A jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlott 2019 márciusában egy zárkában volt elhelyezve a sértettel, akivel közösen nézegették a vádlott feleségéről készült intim fotókat.

A sértett ekkor viccelődve a felesége lakcíméről érdeklődött a vádlottnál, amitől a vádlott indulatba jött és verekedésre hívta ki a sértettet.

A vádlott azonban még azt sem várta meg, hogy felálljon az ágyon ülő sértett, hanem egyből állon, majd két alkalommal orron ütötte.

A sértettet az őrök és az egészségügyi személyzet ellátta, majd kórházba szállította. A bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló – többek között orrcsonttöréssel járó – sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a visszaeső és jelenleg is fogvatartott vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a vádlott beismerése esetén a szabadságvesztés tartamát 1 év 10 hónapban állapítsa meg.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.