Érd fideszes polgármestere összetévesztette magát az Orbán-kormánnyal, a bíróság mondta ki, hogy tüntesse el a jogsértő plakátokat

2019. október 12., 09:47

Szerző:

Új választási plakátokkal és citylightokkal jelentkezett a Fidesz Érden, miután a Fővárosi Ítélőtábla október 8-i jogerős döntésében törvénysértőnek nyilvánította azokat a transzparenseket, amelyeket az újrázni készülő polgármester, T. Mészáros András stábja megbízásából helyeztek ki a városban – derül ki a 24.hu cikkéből. Eszerint a Fidesz-KDNP-Összefogás Egyesület átvette az Orbán-kormány Modern Városok Program néven futó kampányának az arculati elemeit, azt a látszatot keltve, hogy a T. Mészáros András vezette önkormányzat által elért sikerről van szó.

A Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy a jelölő szervezetek megsértették a választás tisztaságának, a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőségnek, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásnak az alapelvét. és eltiltott a további jogsértéstől. T. Mészáros András stábjának ezért el kellett eltávolítania a közterületekről a jogsértő plakátokat. Péntek reggel már ezeket lehetett látni szerte a városban.

T. Mészáros András a májusi EP-választás előtt sem tudta elválasztani a hatásköröket, akkor az először választóknak írt levelet Érd lógójával ellátott fejléces papíron, hogy szavazzanak a Fideszre. Ezt a Nemzeti Választási Bizottság jogsértőnek nyilvánította.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.